Nyt olen sitten vihdoin saanyt luotua oman blogini. Onhan tätäkin jo ehditty suunnitella... mutta ne on nämä keski-ikäisen puolivallattoman puolivakinaisessa suhteessa elävän miehen kiireet aiheuttaneet sen, ettei oikein tahdo saada mitään aikaiseksi. Pää on kyllä täynnä mitä hurjempia suunnitelmia.

Yhtenä haasteena oli löytää sopiva blogisivusto. Pitkällisen vertailun ja harkinnan jälkeen päädyin tähän vuodatus.net:n sivustoon. Näyttää riittävän helppokäyttöiseltä minulle ja on ennen kaikkea ilmainen.

Sitten seuraava haaste oli keksiä osuva nimi blogille. Päädyin Garpaasit Goassa -nimeen. Karpaasihan tarkoittaa sitkeää ja rohkeaa miestä, sellaista kovaa jätkää. Me kun olemme kyllä sitkeitä ja rohkeita, mutta emme mitään erikoisen kovia jätkiä, niin päädyin pehmentämään juttua sen verran että vaihdoin K:n G:ksi. Emmekä me vielä ole edes kärähtäneet dopingista, joten pitäköön sen karpaasi nimen ne joille se kuuluu, me olemme garpaaseja. Tuo Goahan tulee tietysti Intian länsirannikon lomakohteesta, jonne me tammikuussa matkustamme laajentamaan tajuntaamme. Ei tietenkään mitään "doping"-aineita hyväksikäyttäen.

Tästä matkastamme aiomme pitää tällä sivustolla matkapäiväkirjaa, josta rakkaamme, sukulaisemme, ystävämme ja tietysti kaikki ihan tuntemattomatkin voivat käydä seuraamassa miten matkamme edistyy. Ja kuinka tajuntamme laajentuu.

Itse kävin ensi kerran Goassa vuonna -02 silloisen vaimoni kanssa. Se oli vain viikon matka, mutta teki minuun lähtemättömän vaikutuksen ja sain silloin päähänpinttymän, että tänne tulen kolmeksi kuukaudeksi viettämään vuorotteluvapaata sitten kun olen täyttänyt 40v ja kirjoitan kirjan. Sen jälkeen olen käynyt Goassa kahden viikon reissuilla muutamia kertoja. Tässä välillä tuli mm. avioero, joka muutti vähän tuota taloushallintaani ja huomasin, ettei minulla olekaan varaa vielä pidellä mitään vuorotteluvapaita. Mutta haave Goasta eli.

Toissa kesänä sain eräänä lauantai-iltana, tai taisi se olla jo yötä, soiton hyvältä ystävältäni Jarnalta, joka soitteli Lappeenrannan Kasinon terassilta, että nyt oli lisenssi saatu. Ensin en heti tajunnut mistä oli kyse, mutta pian se selvisi. Jarna oli saanut luvan vaimoltaan S:lta lähteä kanssani talvella -07 Goaan. Tietysti varmistin heti herrasmiehenä S:lta, että lupa tosiaan oli olemassa. Siitä kesäillasta alkoi tämän matkamme suunnittelu ja valmistelu.

Viime talven Goan matkallani kävin tutkailemassa muutamia vuokrattavia asuntoja paikan päältä. En vakuuttunut. Viikkotolkulla ilman kunnollista suihkua, ilmastointia jne. tuntui kuitenkin vähän liian kovalta palalta meidänlaisillemme nautinnonhaluisille, hyvän yöunen tarvitseville, länsimaiseen hygieniaan tottuneille garpaaseille. Jarnan kanssa neuvottelimme palattuani viime talven matkaltani, että otamme kuitenkin ihan Aurinkomatkojen pakettimatkan, johon sisältyy hyvä, minulle jo tuttu hotelli, Marinha Dourada ja olemme reissussa AM:n matkojen maksimiajan, 4 viikkoa. Seuraava vaihe oli neuvotella esimieheni kanssa lomajärjestelyistä. Ne neuvottelut olivat lyhyet, mutta tuloksekkaat, jonka tosin jo tiesin mennessäni neuvottelemaan. Ei meitä kukaan työpaikalla kaipaa keskellä sydäntalvea, jos muulloinkaan.

Viimeisin muutos/lisäys matkasuunnitelmiimme tuli tällä viikolla. Ystävämme Ribo oli ajautunut elämässään tilanteeseen, jossa kaivattiin jotain piristystä. Ehdotin, että lähdepä poika kanssamme Goaan, tietysti ensin kysyin Jarnalta, että asia sopi hänelle. Ja sopihan se. Ribo mietti päivän ja oli valmis ottamaan haasteen vastaan. Sitten soitin Aurinkomatkoille, ja pienten järjestelyjen jälkeen löytyi Ribollekin paikka koneesta ja lisävuode huoneestamme.

Jos tästä maailmasta pitäisi minun valita pari miespuolista kaveria, joiden kanssa lähtisin kuukaudeksi matkalle, niin valintani kohdistuisi juuri Jarnaan ja Riboon. Tiedän, ettei minun tarvitse huolehtia herroista, he kyllä osaavat pitää huolta itsestään. Ja varmasti eivät ole pitkäveteistä seuraa. Aikaisemmat Goan matkani olen tehnyt tyttöporukoissa, joissa olen ollut ainoa mies. Tuleva matkamme ei sinällään varmaankaan eroa paljoakaan aikaisemmista reissuista, mutta ehkäpä nyt poikaporukassa teemme joitakin "rohkeampia" liikkeitä. Esim. muutaman päivän matka Mumbaihin voisi olla mielenkiintoinen kokemus.

Näin on yksi haaveistani täyttymässä. Tosin alkuperäisessä suunnitelmassa oli kolmen kuukauden matka ja kirjan kirjoittaminen, joka nyt on typistynyt kuukauden matkaksi ja nettipäiväkirjan kirjoittamiseksi, mutta onhan tässä vielä toivottavasti elon päiviä, joten ehkäpä joskus vielä teen sen kolmen kuukauden reissunkin.